ProVeg zoekt een nieuwe teamlead communicatie en persverantwoordelijke. Eind 2024 stopt onze collega Fien, na ongeveer 11 jaar, bij ProVeg. Na 572 Donderdag Veggiedagen, 5 keer de Veggie Challenge, 2 nieuwe websites en een naamsverandering, gaat ze op een andere manier bijdragen aan een meer duurzame wereld. Hoog tijd om een nieuwe frisse wind door het communicatieteam te laten waaien!

We zijn op zoek naar iemand die mee de toon zet in de ProVeg-communicatie. Mensen op een positieve manier stimuleren is de kern van wat we doen. Een pragmatische, niet-polariserende aanpak is hierbij essentieel, want iedereen die een stap naar meer plantaardige voeding zet, maakt deel uit van ons verhaal.

Je wordt hierin bijgestaan door een prachtig team. De wekelijkse communicatiemeetings worden vlot gefaciliteerd door Joni, die trouwens ook de projectmanager is van de Veggie Challenge. She’s got your back. 

Tanne denkt met je mee over de communicatiestrategie, hoe we meer fondsen kunnen werven en deze kunnen linken met campagnes. Yashin (NL) en Louise (FR) zijn de uitvoerende communicatiekrachten. Nieuwsbrieven, social media, video’s, artikels op de website, geef ze de juiste insteek en ze zijn vertrokken. En dan is er nog onze werking naar food professionals toe. Toos en Lucy overgieten alle communicatie met een B2B-sausje. Loïck zorgt er mee voor dat we de plantaardige beweging in Brussel in een stroomversnelling krijgen en hij is ook het aanspreekpunt voor de Franstalige pers. 

En dit is nog maar een deeltje van het megagedreven team waar je in terecht komt. Ok, alle teams beweren dit misschien over zichzelf, maar hier is het écht waar. Als teamlead communicatie maak je samen met de andere teamleads deel uit van het Strategische Connectieteam (Connie voor de vrienden). Maandelijks steken jullie je knappe koppen samen om je te buigen over beslissingen die het teamniveau overstijgen. 

Dit is dus een job waarin je dagelijks meewerkt aan een meer plantaardige wereld, zowel operationeel als strategisch. Maar concreet, wat betekent dit? En wat moet ik daar dan allemaal voor kunnen?

We lijsten het hieronder nog eens allemaal voor je op. Lekker handig!

Jouw rol binnen ProVeg

Als Teamlead communicatie:

Als Persverantwoordelijke: 

 Jouw profiel

Ons aanbod

Solliciteren?

Toon aan dat jij de meest geschikte kandidaat bent en stuur ons vóór 16 juni 2024 middernacht een brief of video met jouw motivatie en cv naar [email protected], met vermelding van de titel van de vacature.

Tijdens de aanwervingsprocedure baseren we ons op jouw competenties en talenten, ongeacht leeftijd, geslacht, genderidentiteit, origine of fysieke beperkingen. We geloven in de kracht van diversiteit en zijn bereid om aanpassingen te doen om tegemoet te komen aan eventuele noden. Twijfel dus niet om deze te communiceren. We zijn benieuwd hoe jij mee het verschil wil maken voor een meer plantaardige wereld. Voel je je aangesproken? Aarzel niet om te solliciteren.

De eerste gesprekken gaan door op 25 juni en 26 juni 2024. De tweede ronde gaat door tijdens de eerste week van juli 2024. Kandidaten die uitgenodigd worden voor de gesprekken worden op 20 juni verwittigd en je krijgt dan meer info over een eventuele voorbereidende opdracht. Voor meer inlichtingen over de vacature kan je terecht via [email protected].