Nieuws

Het boek Oases: Grond-kracht voor een nieuwe lente verscheen in 2016 tijdens het internationaal jaar van de peulvrucht. Uitgebracht door Wervel en geschreven door Luc Vankrunkelsven, hij neemt ons mee in een verhaal dat een verhelderende kijk geeft op de link tussen de Braziliaanse en Vlaamse agro-industrie.
Nieuws - 14 maart '17 - Reacties
Van 4 tot 12 maart is het week van de vrijwilliger, dat vinden we geweldig, want vrijwilligers zijn de drijvende kracht bij EVA. Met zo’n 350 zijn ze en met plezier steken ze hun handen uit de mouwen voor EVA
Nieuws - 7 maart '17 - Reacties
EVA vzw start met een lokale groep voor de Westhoek. We vieren dit met een kort persmoment gevolgd door een veggie dinner (Vegan stoverij met frietjes). Wie nog wil verder vieren kan daarna een optreden van Colin H Van Eeckhout meepikken aan sterk verminderd tarief.
Nieuws - 2 maart '17 - Reacties
Leerlingen van lagere en secundaire scholen kunnen in 2017 kennismaken met veggie voeding dankzij een EVA kookworkshop in hun eigen klas. EVA biedt 2 soorten workshops aan: Een boontje voor is voor de lagere school en Kook het Voort is op maat voor leerlingen van de middelbare school. Ook bij de leerkrachten is het enthousiasme naar meer plantaardige voeding groot, sinds januari stromen de aanvragen van scholen binnen.
Nieuws - 1 maart '17 - Reacties
Van 7 tot 22 februari zakten meer dan 6000 leerlingen af naar de Ruiterhallen in Brasschaat voor de Wereldmeerdaagse. Dit tweejaarlijks evenement gidst jongeren van de eerste graad secundair onderwijs door verschillende doe-standjes waar ze kennismaken met milieuproblemen en landen uit de derde wereld. Al spelend proeven de jongeren van verschillende aspecten uit de wereldproblematiek en leren ze over mogelijke oplossingen.
Nieuws - 24 februari '17 - Reacties

Pagina's