Nieuws

Enkele maanden geleden werden wij geconfronteerd met de vreselijke beelden uit het varkensslachthuis in Tielt. Iedereen die die beelden heeft gezien zal beamen dat die heel hard binnen kwamen. Er werd ons verzekerd dat er strenge maatregelen genomen werden om de wantoestanden tegen te gaan.

Nieuws - 13 september '17 - Reacties

Op dinsdag 3 oktober organiseert EVA vzw een inspirerende plantaardige kookdemo voor de horeca uit Antwerpen. Topchef Pieter-Jan Lint zal zijn collega’s warm maken voor de veggie keuken.

Nieuws - 31 augustus '17 - Reacties

Je bent een kalf als je melk drinkt’, met die woorden, grafisch getatoeëerd op een uier, deed EVA vzw mee aan De Standaard Solidariteitsprijs. De advertentie werd door de jury van De Standaard geselecteerd en verscheen paginagroot in de krant. Tot grote onvrede van enkele melkdrinkers die zich beledigd voelden en klacht indienden bij de JEP (Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame). De JEP oordeelde dat de klagers gelijk hebben en vraagt EVA om de advertentie niet meer te gebruiken.

Nieuws - 14 augustus '17 - Reacties

Nadat onze inzending voor De Standaard Solidariteitsprijs gepubliceerd werd, kwamen er vier klachten binnen bij de JEP (de jury voor ethische praktijken inzake reclame) van melkdrinkers die zich beledigd voelden door de zin: "je bent een kalf als je melk drinkt". De JEP besloot dat de klagers gelijk hebben en dat de advertentie beledigend is.

Nieuws - 11 augustus '17 - Reacties

In Mechelen en Sint-Niklaas is de Langste Veggietafel ondertussen een jaarlijkse traditie. En de succesvolle eerste editie in Leopoldsburg is zeker ook voor herhaling vatbaar.

Nieuws - 11 augustus '17 - Reacties

De Gentse Feesten dat is 10 dagen lang genieten van muziek, theater, koude pintjes, maar ook van lekker veggie eten! Wij bundelden onze tips.

Nieuws - 17 juli '17 - Reacties

Pagina's