Bedankt vrijwilligers!

wrapper2

wrapper

Van 4 tot 12 maart is het week van de vrijwilliger, dat vinden we geweldig, want vrijwilligers zijn de drijvende kracht bij EVA. Met zo’n 350 zijn ze en met plezier steken ze hun handen uit de mouwen. Ze helpen op kantoor met administratie, geven kookworkshops, schrijven thuis voor het EVA Magazine, geven uitleg over plantaardige voeding op evenementen van lokale groepen en nog zoveel meer. De mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen bij EVA zijn erg uiteenlopend.
Bij deze willen we met heel het team iedereen bedanken die mee helpt om de wereld stap voor stap wat meer plantaardig te maken! DANKU!

Wij laten je dan ook graag kennismaken met een aantal van die vrijwilligers, allemaal met een uniek verhaal.

"Ik werk momenteel al bijna 6 jaar als vrijwillig diëtiste voor EVA vzw, iets wat ik combineer met mijn voltijdse job als wetenschappelijk medewerker aan KU Leuven. Het geeft me ontzettend veel voldoening om mensen te kunnen steunen en adviseren wanneer zij ervoor kiezen om meer plantaardig te gaan eten. Ook heb ik door dit werk al een groot aantal interessante mensen leren kennen en warme vriendschappen gesloten. En dat niet alleen... 3,5 jaar geleden heb ik mijn vriend (Filip) leren kennen via EVA bij de EOS-Wetenschapsquiz. We zijn nog altijd even verliefd en momenteel zelfs een huis aan het bouwen. Hoewel mijn vriend niet rechtstreeks als vrijwilliger werkt voor EVA, steunt hij mij wel in alles wat ik voor deze organisatie doe. Zonder hem was het voor mij niet haalbaar om mij hiervoor in deze mate te engageren." - Evelyne Mertens

"Net als de andere EVA leden, kreeg ik een mailtje met de melding dat er een infoavond was in “De Dingen”, met de bedoeling EVA West op te richten. Het duurde dan ook niet lang eer ik me opgaf om mijn steentje bij te dragen en met gelijkgestemde mensen EVA West te starten. Algauw bleek dat we allen met elk zijn eigen kwaliteiten één mooi geheel vormden. Dat is mooi meegenomen, want niemand heeft alle talenten tegelijk. Intussen hebben we een groepje mensen dat goed samenhangt, we weten dat we op elkaar kunnen rekenen. Samen hebben we allen immers hetzelfde doel.
Soms krijgen we zelf ook tips, en hebben we boeiende gesprekken. We bereiken veel mensen. Onze kerngroep doet het goed, en we gaan vooruit. Hij krijgt meer en meer bekendheid en vorm. Ik ben heel blij hier deel van uit te maken."
- Katrien

"Barbara en ik (Sofie van Fiekefatjerietjes ) hebben in 2011 heel wat dagen samen doorgebracht om recepten te testen, dresseren en fotograferen voor op de website van Melk Moet Niet. We hebben leuke tijden beleefd!" - Sofie

Wil je ook vrijwilliger worden?

Ben je ook geïnteresseerd om je in te zetten voor EVA? Vul dan dit formulier in en we nemen snel contact op met jou voor een kennismakingsgesprek.

07/03/2017