Mechelse professionals kiezen voor plantaardig

wrapper2

wrapper

Op dinsdag 9 mei was het gezellige druk in de keuken van de Colomaplusschool in Mechelen.
Maar liefst vijftien enthousiaste koks gingen onder leiding van professionele kok
Pieter-Jan Lint aan de slag met allerlei plantaardige producten. Alle Mechelse horecazaken waren welkom, van foodtrucks tot restaurants.

Terwijl het onthaal eerder formeel verliep, leek iedereen los te komen wanneer er gekookt moest worden. De deelnemers werden opgedeeld in groepjes van vier. Elke groep was verantwoordelijk voor een bepaald gerecht. Tijdens het bereiden van de gerechten werden er onderling heel wat tips uitgewisseld en gaf Pieter-Jan uitleg over bepaalde ingrediënten en technieken. En dat wierp klaarblijkelijk zijn vruchten af, want de gerechtjes werden door iedereen heel goed onthaald.

Op het menu
Beginnen deden we met een frisse bulgursalade met groene asperges en een emulsie met groene curry, afgewerkt met gemarineerde radijsjes. Daarna volgden de ‘Asperges à la flamande’ met eitjes, gemaakt van onder ander penne, kikkererwten en veganaise. Het plantaardige hoofdgerecht was een bouillabaise met venkel en een saffraan-emulsie. En ook het dessert was er eentje om ‘u’ tegen te zeggen: frangipane met ovengebakken rabarber en citrus. De focus lag dus vooral op de bereidingswijze van groenten en de oneindige (en soms verrassende) combinatiemogelijkheden.

Heb jij na het lezen ook zin in gekregen om meer veggie op jouw menukaart te zetten? Hou dan zeker en vast onze website in de gaten. Hier vind je nog meer informatie en een kalender met de komende data en steden. Wie weet vind je ons binnenkort in jouw buurt!

Vegucation Roadshow krijgt de steun van de Nationale Loterij en provincie Vlaams-Brabant

15/05/2017