Meer dan 5000 mensen doen mee aan Easy Vegan

wrapper2

wrapper

Het is duidelijk: meer plantaardig eten zit in de lift. Niet alleen in het buitenland, maar ook in ons land, waar vorig weekend bijna 5000 mensen naar de eerste editie van VeggieWorld in Brussel kwamen. Volgens een nieuw rapport van Wageningen Universiteit lijkt de vleesconsumptie in ons land ook significanter te dalen dan in de ons omringende landen.

De bedoeling van Easy Vegan is om de deelnemers stap voor stap te laten kennismaken met de plantaardige keuken. We starten op 1 november (World Vegan Day) en eindigen vier weken later op 29 november. De eerste week focussen we op de alternatieven voor melk en room. De tweede week op kaas, de derde week ligt de nadruk op haalbare maaltijden voor het hele gezin - ook de kinderen - en we eindigen met tips om ook buitenshuis vegan te eten. In alle mailtjes ligt de nadruk op praktische begeleiding. De deelnemers krijgen dus vooral heel veel recepten, productinfo en weekmenu’s, maar ook meer info over de gezondheidsaspecten van vegan eten en de positieve impact die je hebt op het milieu en dierenwelzijn.

Alle info vind je op www.evavzw.be/easyvegan.

Voor wie enkel online info niet genoeg is, worden er ook activiteiten en kookworkshops georganiseerd op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Zoals een vegan food tour in Gent, Zoet Zonder Zuivel-kookworkshops in Antwerpen, Overpelt en Kortrijk en een vegan potluck in Brussel. Het volledige overzicht vind je hier.

Ook heel wat bloggers, kookboekauteurs en bedrijven doen mee aan de actie. Julie Van den Kerchove geeft de Easy Vegan-deelnemers 5 euro korting op haar boek Easy Vegan met Julie, Plantbased Elisabeth zal haar tips delen op Instagram, Sofie Ballieu zorgt voor vegan weekmenu’s en Lima, Cosmofarma, Le Pain Quotidien en De Hobbit geven via wedstrijden in de mailings enkele producten weg.

30/10/2017