Spaanse quinoa

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de quinoa met de saffraan in 6 dl gezouten water gaar.

Pel ondertussen de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Stoof de ui met de knoflook in olie.

Voeg de paprikareepjes, de witte wijn, kerriepoeder en zout toe en stoof de groenten gaar.

Snijd de tomaten in partjes en voeg ze samen met de olijven toe.

Vermeng de quinoa met de erwtjes en de gestoofde groenten.

Quinoa laat zich koken zoals rijst, en de korreltjes zijn snel gaar. Veel kinderen vinden ze lekker, vooral als ze weten dat dit het basisvoedsel was van de Inca’s! Je kunt dit gerecht ook feestelijk serveren met gefrituurde uiringen. Een beslag gemaakt van 100 g zelfrijzende bloem en 1,5 dl bier doet het uitstekend!