wrapper

Vegucation leert koks in opleiding lekker plantaardig koken

Meer en meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten. De vraag naar plantaardige gerechten is de afgelopen jaren dan ook enorm gegroeid. Jammer genoeg zijn de klassieke koksopleidingen hier niet in mee gegroeid. De plantaardige of vegetarische keuken maakt maar een klein deel uit van de koksopleidingen. Vegucation wil hier verandering in brengen. Dit internationaal project, gefinancierd door de Europese Unie en gecoördineerd door een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties, werkt aan de verbetering van de bestaande koksopleidingen en ontwikkelt tegelijkertijd een aanvullende opleiding voor chefs die plantaardig willen koken. Vegucation is dus de eerste vegetarische kookopleiding voor professionals.

Alle info vind je op www.vegucation.eu

Welke opleidingsinstituten gebruiken de lesmaterialen van Vegucation?

Opleidingen voor professionals
Volwassenen:

Syntra Limburg

Horeca Vorming Vlaanderen
Opleiding Basis Vegetarisch

CVO Provincie Antwerpen
Specialisatiemodule 'Vegetarische gastronomie',voor professionals die al de volledige opleiding tot kok hebben afgewerkt.

Spermalie hotel- en toerismeschool Brugge

Secundair:
PIVA
Toepassing van Vegucation lesmaterialen in 3e graad TSO.

Opleidingen voor professionals en hobbykoks

CVO STEP Hasselt
Officiële Vegucation opleiding met licentie

CVO Merchtem
Officiële Vegucation opleiding met licentie