wrapper

Grootkeukenchefs

Gratis gids voor grootkeukenchefs

De gids veggie voor Cateraars is op maat gemaakt van de grootkeukenchef of -medewerker die voor een beter vegetarisch aanbod wil zorgen. Een aanbod dat niet alleen lekker is, maar ook duurzaam, betaalbaar en makkelijk. Naast algemene info over vegetarische voeding staan er vooral veel praktische tips en recepten in de gids.

Je kan de gids aanvragen door een mail te sturen naar professionals@evavzw.be

Workshops en Consultancy

Je kan bij EVA terecht voor kookworkshops of informatieve workshops op maat van je grootkeukenmedewekers. Een gediplomeerde chef deelt zijn jarenlange ervaring in de vegetarische keuken. EVA heeft al heel wat (kook)workshops verzorgd voor horecaprofessionals en (onafhankelijke) cateraars zoals Horeca Vorming Vlaanderen, Ikea, Sodexo, Compass, ...

Naast onze workshops geven we ook begeleiding op maat. Afhankelijk van de vraag kan de begeleiding bestaan uit een analyse, (kook)workshops, een dag 'meekoken', receptontwikkeling, marktinfo, hulp bij de communicatie, ...

Neem contact op met Maureen via maureen@evavzw.be of 09/329 68 51 voor meer info.

Horeca chefs

Gratis gids

Onze gids Veggie voor Chefs is op maat gemaakt van de horeca-chef die voor een beter vegetarisch aanbod in z'n restaurant wil zorgen.

Ontdek waarom vegetarische gerechten een troef zijn op elke kaart, wat nu eigenlijk vegetarisch is en wat niet, hoe u lekkere vegetarische maaltijden kan bereiden, welke ingrediënten u kunt gebruiken, waar die te koop zijn, enzovoort. Met 39 recepten helpen we u tegemoet te komen aan de wensen van al uw klanten die – af en toe of permanent – geen vlees of vis willen eten.

Je kan de gids aanvragen door een mail te sturen naar professionals@evavzw.be

Vegucation

Meer en meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten. De vraag naar plantaardige gerechten is de afgelopen jaren dan ook enorm gegroeid. Jammer genoeg zijn de klassieke koksopleidingen hier niet in mee gegroeid. De plantaardige of vegetarische keuken maakt maar een klein deel uit van de koksopleidingen. Vegucation wil hier verandering in brengen.

Vegucation is dus de eerste vegetarische kookopleiding voor professionals. Dit internationaal project, gefinancierd door de Europese Unie en gecoördineerd door een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties, werkt aan de verbetering van de bestaande koksopleidingen en ontwikkelt tegelijkertijd een aanvullende opleiding voor chefs die plantaardig willen koken.

Welke opleidingsinstituten gebruiken de lesmaterialen van Vegucation?

Opleidingen voor professionals
Volwassenen:

Secundair:
* PIVA
Toepassing van Vegucation lesmaterialen in 3e graad TSO.

Opleidingen voor professionals en hobbykoks

Meer info op Vegucation en bij cielle@evavzw.be

Meedoen met Donderdag Veggiedag

Donderdag Veggiedag is een campagne van EVA vzw die iedereen wil stimuleren om tenminste één dag per week lekker vegetarisch te eten. De campagne is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot succes. Al heel wat bedrijven, scholen en steden doen enthousiast mee en zorgen zo voor een duurzame en gezonde keuken. Wil je Donderdag Veggiedag invoeren, of wil je er eerst wat meer over weten? Neem dan contact met ons op. We kijken graag naar je mogelijkheden zodat ook jij het Donderdag Veggiedaglabel kan invoeren

Neem contact op met Melanie via melanie@evavzw.be of 09/329 68 51 voor meer info