Afrikaans stoofpotje met zoete aardappel en pindakaas

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de olijfolie in een kom. Bak de ui tot die glazig is en voeg dan look en paprika toe.
Laat een 5-tal minuutjes samen bakken.
Voeg vervolgens de agavestroop, gember, komijn, kaneel en cayennepeper toe en roer even mee.
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en roer tot die rondom bedekt zijn met de specerijen.
Voeg de tomatenstukjes toe. Zet het vuur wat lager en laat het geheel een halfuurtje sudderen, tot de zoete aardappel zacht is.
Voeg een tiental minuutjes voor het einde van de kooktijd de rode bonen toe.
Meng de pindakaas met de groentebouillon tot er een homogeen papje ontstaat.
Giet dit mengsel bij het stoofpotje en laat nog even pruttelen.
Breng op smaak met wat zout.
Serveer met rijst of couscous en garneer met de gehakte nootjes.