Amandelspread met verse kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereidingswijze

  1. Meng het amandelmeel met de helft van het water en mix tot een gladde massa. Voeg dan de rest van het water, het citroensap, de maïzena, de olie, de gistvlokken en het zout toe.

  2. Doe het mengsel in een kookpot en zet op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het indikt. Zet het vuur wat zachter en laat nog 1 minuut staan. Haal de pot van het vuur en laat afkoelen.

  3. Klop het mengsel op met een vork of met de mixer en zet even in de koelkast op stevig te laten worden. Voeg de kruiden toe en smeer op een boterham of toastje.

De gistvlokken vind je in natuurvoedingswinkels. Ze worden ook wel eens edelgist genoemd. Het is een niet-actieve gist (je kan er dus géén brood mee bakken!) die hartig, misschien zelfs wat kaas-achtig, smaakt en rijk is aan B-vitamines.