Auberginekaviaar

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de aubergines en halveer ze in de lengte. Leg ze met de open kant
naar beneden op de bakplaat en laat in ongeveer 40 minuten zacht
worden. Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen. Schraap het vruchtvlees
uit de schil en snijd dit fijn.
Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Fruit hierin de ui ongeveer 5
minuten tot hij goudbruin is. Voeg het vruchtvlees van de aubergine en de
knoflook toe en roerbak totdat alle olie is opgenomen.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, ‘persil de la mer’, balsamico en het
citroensap toe. Bak dit nog even goed door, zodat alles mooi samenkomt.
Breng op smaak met Deens rookzout en zwarte peper. De ‘kaviaar’ moet
een frisse, zurige en licht zoutige smaak hebben.