Bietencarpaccio met bloedappelsien en gemberdressing

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Kook de bietjes 45 minuten. Kook de chioggia en de gele biet apart van elkaar om verkleuring te voorkomen. Wanneer je voorgekookte bietjes gebruikt hoeft dit natuurlijk niet meer. Koel de bietjes af in koud water en schil ze.

Snijd de schil van de sinaasappels. Breng dan een mesje langs de vliesjes zodat de partjes loskomen en snijd deze in stukjes. Zet apart in een bakje.

Schil de ui in flinterdunne ringen.

Voor de dressing kan je nu de gember schillen en raspen. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe en meng goed door elkaar.

Snij de bieten in dunne plakjes. Gebruik hier een mandoline of kaasschaaf voor.

Verdeel de rucola over de borden. Leg vervolgens de plakken biet op de rucola. Verdeel de ui en sinaasappel over de bietjes. Sprenkel de dressing erover en nog wat verse zwarte peper. Strooi tot slot de geroosterde gehakte hazelnoten over de carpaccio en dien op.