Bonenbrownies

Ingrediënten voor 12 personen

  • 300 g gekookte zwarte boon (eventueel uit blik, goed afgespoeld)
  • 100 g griessuiker of kokosbloesemsuiker
  • 70 g cacaopoeder ongezoet
  • 3 el kokosolie of 60 g plantaardige margarine met 1 el olijfolie
  • 2,5 el lijnzaad + 6 el water (eivervanger)

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 175°C.
Vermaal het lijnzaad tot poeder. Voeg het water toe. Roer goed en laat het mengsel daarna 5 minuten rusten.
Voeg het vanille-extract, het zout, de olie en de bonen toe. Mix met een staafmixer alles grondig tot een glad mengsel.
Meng de suiker, het cacaopoeder, de walnoten en het bakpoeder in een aparte kom.
Vet de bakvorm in. Meng nu alles goed onder elkaar. Vul de bakvorm met het browniemengsel en strijk de bovenkant glad.
Gebruik je een muffinvorm, zet die dan 25 minuten in de oven, in een gewone bakvorm heeft het deeg 30 à 35 minuten nodig om te garen.
De buitenkant moet licht krokant zijn, de binnenkant smeuïg. Laat de brownie afkoelen en snijd hem in vierkanten als je een gewone bakvorm gebruikt hebt.
Dien de brownies lauwwarm op, met ijs, of koud, uit het vuistje.