Brésiliennetaart

Ingrediënten voor 12 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg het vel bladerdeeg in een taartvorm. Snijd indien nodig de randjes bij of vouw ze naar binnen. Leg er een vel bakpapier overheen en vul de taart met bakbonen. Bak de taartbodem 'blind' gedurende 15 minuten op 180°C.

  3. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder het bakpapier en de bonen en bak vervolgens nog 10 minuten verder.

  4. Laat afkoelen.

  5. Bereid vervolgens de vanillepudding: doe de sojamelk in een pannetje, zeef er het puddingpoeder boven en klop goed met een garde zodat er zich geen brokjes vormen. Voeg de suiker toe. Breng aan de kook op een middelmatig vuur en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur af wanneer de pudding begint in te dikken en giet de pudding vervolgens in de taartbodem.

  6. Laat goed afkoelen!

  7. Klop de sojaslagroom stevig op. Als je dat wenst kan je wat extra poedersuiker toevoegen maar Soyatoo is al vrij zoet.

  8. Verdeel de slagroom over de afgekoelde pudding.

  9. Bestrooi de taart met de brésiliennenootjes.