Broodpudding met appel en speculaas

Ingrediënten voor 12 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukjes, doe ze in een grote kom en overgiet ze met de sojamelk.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm met diameter 23 cm in.
  3. Roer in het brood-sojamelkmengsel tot alles uit elkaar valt en je een papje krijgt. Meng er de suiker door. Zeef het puddingpoeder boven het mengsel en roer goed door.
  4. Meng er vervolgens de stukjes appel door, breek de speculooskoekjes in stukjes en meng deze ook door het deeg.
  5. Giet het mengsel in de ingevette springvorm en bak de broodpudding gedurende 40 minuten op 180°C.

Zin in meer veggie inspiratie?
Abonneer je dan hier op EVA Magazine! Vol veggie recepten, productinfo, interviews en restorecensies.

Variaties

  • laat de speculoosjes weg en voeg wat kaneel en een goeie handvol rozijntjes toe!
  • vervang de sojamelk door chocolade-sojamelk en voeg nog extra stukjes chocolade toe!