Chocolade-bananenbrood

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
  • Type: Nagerecht
  • Bron: Lisette Kreischer
  • Kookboek: Ecofabulous – Koken in alle seizoenen. Uitgeverij Artemis & co, 2009

wrapper

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Pureer in een kom de bananen met het citroensap, de olie, sojamelk, azijn, vanille en rijststroop.
  3. Meng in een andere kom de bloem, chocolade, bakpoeder, zout, kruiden, suiker en walnoten.
  4. Vet een cakevorm in met olie en bestrooi met wat bloem.
  5. Meng de droge ingrediënten met de natte. Mix goed, maar let op dat je het niet te lang roert. Werk snel.
  6. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Test het brood door er met een mes voorzichtig in te prikken. Als het mes er schoon uitkomt is het brood gaar.
  7. Laat hem afkoelen en stort hem op een schaal.
  8. Mix voor de topping alle ingrediënten met een staafmixer. Besmeer het afgekoelde bananenbrood met de topping.

Wil je van dit gerecht de kookvideo zien, gebruik dan onderstaande link:
http://www.donderdagveggiedag.be/koken_en_eten/kookvideos/desserts_en_gebak