Crimineel lekker

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 cm in en bedek de
bodem met bakpapier.

Neem 2 grote kommen. In kom 1 meng je bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout.
In kom 2 prak je de (goed afgespoelde) bonen met een vork plat. Het geeft niet als er
nog een paar hele boontjes tussen zitten, zolang het merendeel maar geplet is. Meng de
bonen met de maiskiemolie en het water en voeg de bevroren frambozen toe. Schep de
ingrediënten uit kom 2 voorzichtig door het mengsel in kom 1.

Stort alles in de bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Bak de taart 45 minuten.
Haal ‘m dan uit de oven. Laat 15 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna op een rooster.

Bedek de taart met een criminele toplaag: doe de chocola en de sojaroom in een steelpan.
Laat op laag vuur tot een dik en glad chocolademengsel smelten. Gebruik een houten
spatel om te roeren. Giet de gesmolten chocola over de taart en gebruik de spatel om de
boel gelijkmatig te verspreiden. Laat de chocola voldoende afkoelen. Pas op voor dieven.

smaaktip: Bevroren frambozen zorgen er voor dat de taart tijdens het bakken stevig blijft. Als je verse hebt, moet je die dus eerst invriezen. Echt waar.