De geheime veggieballen van Wim Ballieu

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Fruit de sjalot lichtjes aan in een scheutje olijfolie.

Voeg na 1 minuut de risottorijst en de sa ffraan toe en laat nog 4 minuutjes bakken.

Blus met de witte wijn en voeg de warme groentebouillon toe.

Plaats de pan afgedekt met wat aluminiumfolie in een oven van 170°C gedurende 20 minuten (geloof me: dit is een zeer efficiënte en eenvoudige manier om risotto te maken).

Rooster ondertussen de noten en hak ze grof.

Mix de pijnboompitten met een klein scheutje (soja)room volledig fijn tot je een dikke, romige pasta bekomt.

Giet hier nu de rest van de sojaroom bij en meng goed.

Als de rijst alle vloeistof heeft opgenomen en net gaar is, zet je de pan terug op een zacht vuurtje en voeg je de noten, de pijnboompittenroom en nog een goeie scheut olijfolie toe.

Kruid af met peper en zout en de groene kruiden.

Laat afkoelen in een kom in de koelkast.

Eenmaal afgekoeld maak je robuuste ballen (kies zelf hoe groot je ze wil).

Duw met je vinger een gat in de bal en vul met 1 el ratatouille.

Sluit de bal, wentel hem even door wat water en vervolgens door het paneermeel en frituur gedurende 3 à 4 minuten.

Afbakken in de pan kan ook (wij doen het zo in de Balls&Glory shop) maar dat vergt wat ‘handigheid’.

Je kan van de risotto ook kleine balletjes vormen zonder vulling.

Serveer deze balletjes dan bovenop een lekkere ratatouille.

Heb je geen pan die ovenbestendig is? Giet de risotto dan eerst over in een ovenschaal of bereid hem op de klassieke manier in de pan.

Serveer de balletjes, net zoals in het restaurant van Wim, bovenop een goed bord stoemp!