Fajitas la Fonda

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Meng de 'Chick'Pieces met de kipkruiden en 1 el olie. Snijd de groenten in grove stukken en meng ze met 2 el olie en wat zout.
Gril de 'Chick'Pieces en de groenten op de BBQ, dat duurt een vijftal minuten. De groenten mogen nog redelijk wat bite hebben. Gebruik een BBQ-klem of een groentekorf om te voorkomen dat de stukken tussen het rooster vallen. Gril eventueel de tortilla's nog even kort op het rooster.

Limoendressing

4 el veganaise*
3 el sojayoghurt
2 tl mosterd
geraspte schil en sap van 1 limoen
1 teentje knoflook
zout

Pers de knoflook uit en meng alles goed door elkaar.

*Veganaise maken
Wil je een mayonaise maken die altijd lukt? Giet hiervoor 100 ml sojamelk naturel met 200 ml neutrale olie (maïskiem- of zonnebloemolie bijvoorbeeld), 1 el (appel)azijn, 2 tl mosterd en 1 tl zout in een hoge mengbeker en mix met de staafmixer.

Maïssalsa

ongeveer 250 g maïs
een handvol verse korianderblaadjes
½ verse rode chili, van pitjes ontdaan en fijn gesneden
4 lente-uitjes, versnipperd
2 el limoensap
olijfolie
zout

Meng alles door elkaar. Als je verse maïs gebruikt, grill de kolf dan eerst op de BBQ voordat je de korrels eraf snijdt. Niet zo gek op maïs? Vervang de maïs dan door 1 mango of ⅓ ananas in stukjes gesneden.