Gelakte tofu, gnocchi van zoete aardappel met rozemarijn, spruitjes en mosterd-kerrieolie

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Maak een marinade met de ketjap, de shoyu, de agavesiroop en de sesamolie. Snijd de tofu in plakjes van 1,5 cm en steek ze (eventueel) uit in ringen. Bestrijk de tofu aan alle zijden met de marinade en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Verpak ondertussen de zoete aardappelen in aluminiumfolie en gaar ze in circa 30 minuten in een oven van 200°C.
  3. Neem de zoete aardappelen uit de oven en verwijder de schil (of schep ze leeg met een eetlepel). Plet tot een puree en meng er het kikkererwtenmeel en de helft van de bloem door. Voeg nu bloem toe tot je een niet kleverig deeg bekomt. Breng op smaak met peper en zout en meng er tot slot de fijngesnipperde rozemarijn door.
  4. Verdeel het deeg in 2 delen en rol elk deel uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lange cilinder. Snijd de cilinders in stukjes van 1 cm en rol er balletjes van.
  5. Rol de balletjes over de achterzijde van een vork om het typische gnocchi patroon te geven.
  6. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en pocheer de gnocchi portie per portie. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Laat de gnocchi afkoelen op een ingeoliede schaal.
  7. Breng opnieuw een pan gezouten water aan de kook en kook de spruitjes beetgaar in circa 5 minuten. Verfris ze onmiddellijk in ijswater om de mooie kleur te bewaren.
  8. Mix de druivenpitolie met de mosterd en de kerrie en zeef.
  9. Giet een scheut mosterd-kerrieolie in een ovenschaal en doe hierin de spruitjes en de gnocchi van zoete aardappel. Zet de schaal circa 10 minuten in de oven tot de gnocchi en de spruitjes lichtjes kleuren.
  10. Strijk de marinade van de tofu en bak aan beide zijden goudbruin in een pan met wat olie. Voeg de gember, knoflook en lente-uitjes toe en bak kort mee. Voeg nu de marinade toe en wentel de tofu voorzichtig door de marinade.
  11. Verdeel de tofu over de borden, schik er de zoete aardappelgnocchi en de spruitjes bij en werk af met wat groen en de mosterd-kerrieolie.