Gemarineerde tempeh

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Snijd de tempeh in plakjes en leg ze in een enkele laag in een schaal. Maak een marinade met de appelazijn, de sojasaus, olijfolie, ahornsiroop, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, (zoet) paprikapoeder, gedroogde tijm, knoflook en wat cayennepeper. Giet deze marinade over de tempeh. Laat de tempeh hier enkele uren tot een nacht in marineren en schuif de met aluminium afgedekte schaal in een oven van 180°C voor een half uurtje. Verwijder de folie de laatste 10 minuten zodat de tempeh mooi droog en bruin grilt. Deze gemarineerde tempeh is lekker op de grill of op een buffet, tussen een broodje of gewoon bij je groenten.

Je kunt het ook simpel houden door de blokjes kort te marineren in een kant-en-klare teriyakisaus. Stoom ondertussen broccoliroosjes gaar, bak rode uiringen op met wat zout en knoflook, en bak plakjes wortel mee. Bak de tempeh krokant op een heet vuur en giet de resterende teriyakisaus erover. Roer de groenten erbij en serveer met rijst(noedels), sesamzaadjes en fijngesnipperde lente-ui.