Groenten in pickles-roomsaus met gratin van kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Laagje 1: de gestoofde groenten

Snipper 1 teentje knoflook en de ui fijn. Schil de knolselder, de zoete aardappels en de flespompoen en snijd ze in gelijke blokjes.
Stoof de knoflook en ui aan in olijfolie en voeg hier de groenten aan toe. Kruid met 1 tl kerrie, peper en een beetje zout en laat onder gesloten deksel een tiental minuutjes zachtjes garen. De groenten moeten nog wat bite hebben.
Voeg 150 g kikkererwten en 100 ml sojaroom toe aan de groenten en laat even inkoken zonder deksel.
Breng op smaak met het limoensap en voeg de blaadjes verse koriander toe.

 

Laagje 2: roomsaus met curry en pickles

Snipper 1 sjalot fijn en stoof deze aan in een beetje olijfolie. Voeg 1 tl kerrie en de mosterd toe en laat enkele minuutjes fruiten. Blus met de droge witte wijn en laat de alcohol kort uitdampen.
Voeg de groentebouillon en de rest van de sojaroom toe. Laat enkele minuutjes koken op een zacht vuurtje en werk af met de pickles en een snuifje zout.

 

Laagje 3: Gratin van kikkererwten en walnoten

Snipper het sjalotje fijn. Mix de overgebleven kikkererwten, het water, kikkererwtenmeel, een half teentje knoflook en de komijn met een staafmixer of in een blender samen tot een homogene massa. Meng hier de fijngesneden koriander en het sjalotje onder en breng op smaak met peper en zout.

Stel nu je ovenschotel samen. Giet de saus over de groenten en verdeel de kikkererwtenpuree erop. Strooi de walnoten over de kikkererwtenpuree. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180°C. Zet na 15 minuten nog even de ovengrill aan zodat de ovenschotel een lekker korstje krijgt.