Kaneelrolletjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Mix de eivervanger met het water tot het dik en romig is.

Meng 280 g bloem met de gist.

Warm in een kleine sauspan de sojamelk, sojaboter, suiker en zout op tot de sojaboter is gesmolten. Meng het melkmengsel zachtjes onder de bloem. Voeg hier de eivervanger bij en meng nog 3 minuten.

Kneed het deeg terwijl je de overige bloem toevoegt tot je een zacht deeg bekomt dat niet meer kleeft. Laat het deeg in een afgedekte kom 1 tot 2 uur rusten.

Als het deeg in volume is verdubbeld, duw je het plat op een met bloem bestoven werkplaats. Laat afgedekt met een handdoek nog 10 minuten rusten.

Ondertussen maak je de vulling. Meng de bruine suiker, de sojaboter, de rozijnen, kaneel en noten en zet dit apart.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een vierkante lap en verdeel de vulling over het deeg. Rol het deeg nu voorzichtig op tot een grote rol. Snijd die rol in 8 gelijke stukken en leg ze op bakpapier. Bedek de rollen met de handdoek en laat ze 45 minuten tot 1 uur rijzen, tot ze verdubbeld zijn in omvang.

Verwarm de oven voor op 190°C.

Bestrijk de rolletjes met een beetje sojamelk en bak ze 25 tot 30 min, tot ze goudbruin zijn.

Maak ondertussen de topping door de suiker, sojaboter, vanille en sojamelk in een kom te mengen.

Haal de rolletjes uit de oven, laat ze 5 min. afkoelen en bestrijk met de topping.

Serveer lauw.