Kikkererwtenburgers met fris yoghurtsausje

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten goed af. Doe ze in een grote mengkom samen met de ui, knoflook, fijngehakte tomaatjes en fijngesneden peterselie.
  2. Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, bloem en de olijfolie toe. Druk een aantal keer op de pulse-knop van je staafmixer of gebruik een keukenmachine. Maal het mengsel niet te fijn, er mogen gerust nog wat stukjes in zitten, zolang het geheel maar aan elkaar blijft plakken.
  3. Vorm met je handen 8 balletjes en druk ze voorzichtig plat tot burgers. Verwarm wat olie in een anti-aanbakpan en bak de burgers een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
  4. Meng voor de yoghurtsaus alle resterende ingrediënten in een kommetje en serveer met de burgers.

Deze burgers zijn lekker bij een frisse couscoussalade.