Kikkererwtensoep

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de olijfolie in een grote pan. Smoor de ui en de prei 5 minuten, tot alles zacht
is. Voeg knoflook en specerijen toe. Roer een paar keer om, tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en kikkererwten toe en schep alles om. Giet
¾ liter bouillon in de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Hevel de helft van de soep over naar een andere pan en pureer dit gedeelte met een
staafmixer. Doe het gepureerde gedeelte terug in de pan bij het niet gepureerde
gedeelte. Het resultaat is een zachte soep met een stevige bite. Afhankelijk van de
gewenste dikte kun je wat van de achtergehouden bouillon toevoegen. Wat citroensap
erbij voor een extra smaakboost. Serveer de soep in diepe borden of kommen. Breng
verder op smaak met versgemalen zwarte peper.