Kikkererwtensoep met za'atar pittachips

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote kookpot en stoof hierin de ui, wortel en selder aan, samen met wat zout. Dit duurt zo’n 10 minuten.
Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree en laat die even meebakken.
Blus met de groentebouillon en laat de soep sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Giet ondertussen de kikkererwten af. Meet ongeveer een half blik kikkererwten af, spoel ze onder stromend water en dep ze droog met een keukenhanddoek. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de kikkererwten al roerend aan voor zo’n 10-15 tal minuten, tot ze licht krokant beginnen te worden. Voeg de harissapasta bij de kikkererwten, hussel ze goed om in de pan tot ze allemaal bedekt zijn en terug droog gebakken en zet het vuur uit.
Giet de rest van de kikkererwten bij de soep en breng de soep op smaak met het citroensap.
Schep de soep in de kommen en schep op de soep enkele lepels gebakken harissakikkererwten.
Serveer de soep met stukken stokbrood of met zelfgemaakte pitta-chips met za’atar kruiden. Snijd hiervoor de pittabroodjes open, strijk beide helften licht in met olijfolie en strooi er za'atar kruiden over.
Snijd de plakken in kleinere stukken en bak ze 6-8 minuten af in een oven op 180°C.

Seizoenstip: vervang in de zomer de bleekselder door een venkelknol en voeg enkele rijpe tomaten toe.