Kruidige rodekool met tofu en peperkoek

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Lang
  • Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
  • Type: Hoofdgerecht
  • Bron: Lisette Kreischer
  • Kookboek: Ecofabulous – Koken in alle seizoenen, Uitgeverij Artemis & co, 2009

wrapper

Bereiding

  1. Meng 300 ml water met de azijn en shoyu. Voeg de jeneverbessen, laurier, kaneel en nootmuskaat toe. Giet de marinade over de tofu en laat ongeveer een dag (en/of nacht) marineren.
  2. Als de tofu veel van de marinade heeft opgenomen, giet de rest dan af, maar vang de marinade wel op. Verhit een scheut olijfolie in een wok of pan. Bak de komijnzaadjes en voeg de rode kool en uien toe. Bak rondom mooi bruin en voeg de overgebleven marinade toe. Laat dat nog ongeveer twintig minuten stoven.
  3. Verhit een laag olijfolie in een andere wok of pan. Bak daarin de tofu rondom knapperig en bruin. Zet apart.
  4. Doe als de rodekool zacht is geworden, de stukjes peperkoek erbij (maak ze van tevoren een beetje nat, dat verbetert de bindsnelheid). Roer dit goed door tot er een mooie saus ontstaat. Voeg de stukken tofu toe, de appel- en rijststroop. Breng op smaak met zwarte peper.