Marokkaanse tajine van kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg courgette, ui, wortel en look toe. Bak vijf minuten. Giet de groenteboullion erbij en voeg rozijnen,kruiden, kikkererwten en tomaten toe. Breng aan de kook.Je kunt nog extra variëren door de rozijnen te vervangen door andere soorten gedroogd fruit, zoals abrikozen!

Dek af, zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten sudderen tot het gaar is. Roer af en toe.

Bereid ondertussen de couscous: breng het water aan de kook en giet over de couscous. Dek af en laat 5 minuten staan. Serveer samen met het stoofpotje

De groenten in dit receptje zijn perfect aanpasbaar aan het seizoen. Gebruik in de winter bijvoorbeeld eens pompoen, of waarom eens geen maïs in de zomer?

Maak de toekomst plantaardig!
Word lid of doe een gift en help plantaardige voeding toegankelijker te maken.