Noedelsoep vol lentelust

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Maak eerst de bouillon. Verhit een eetlepel (kokos)olie in een ruime kookpan. Doe het kaneelstokje, de anijssterren en de kruidnagels erbij en bak de specerijen al roerende tot ze geurig zijn. Voeg de look en de gember toe en bak heel eventjes mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel minstens een halfuur – maar liever langer – zachtjes koken.

Zeef de bouillon of schep de specerijen er met een schuimspaan uit.

Snijd de tofu in blokjes en laat ze een 20-tal minuten marineren in de tamari of shoyu.

Kook de rijstnoedels gaar volgens de instructies op de verpakking en spoel ze af onder koud water.

Verhit de resterende eetlepel olie in een koekenpan en bak de tofoeblokjes langs beide kanten goudbruin.

Blancheer de erwten een paar minuten in de hete groentebouillon. Een erwt heeft niet veel nodig om te garen; kook ze dus zeker niet te lang!

Verdeel de rijstnoedels over twee grote kommen. Scheur de spinazieblaadjes erover. Verdeel ook de radijsjes, de tofoeblokjes, de chilipeper en de lente-uitjes over de kommen.

Schep nu de hete bouillon in de kommen.

Serveer de soep met de limoenkwartjes en de kruiden. Pers wat sap uit in je kom, verscheur flink wat koriander en basilicum en voeg naar eigen smaak eventueel nog wat soja- of chilisaus toe.

Eet de noedels met stokjes en gebruik een grote lepel om het vocht en de erwtjes op te lepelen.