Ovenschotel met seitan

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar. giet ze af en stamp ze fijn, meng ze met de olijfolie, het zout en de peper tot een gladde puree. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de wortelen grof, de paprika in reepjes en snipper de ui.
  3. Fruit de ui, de paprika en de wortels in de zonnebloemolie. Voeg hier de champignons en de bonen bij en laat alles nog 2 minuten stoven.
  4. Voeg er nu de bouillon, de seitanblokjes, de laurier en het zout en de peper aan toe. Laat alles gedurende 15 minuten zachtjes koken.
  5. Verwijder de laurier en doe de groenten in een vuurvaste schaal. Doe er de aardappelen in en strooi er paneermeel of noten over. Gratineer in de oven en dien heet op.

Deze hartige ovenschotel is een fantastisch wintergerecht.