Paddenstoelencurry

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Doe de olie in een pan en bak prei, knoflook, gember en kruiden tot ze zacht zijn. Blijf regelmatig roeren.
  2. Voeg de champignons toe en bak ze op een zacht vuurtje onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de kokosroom toe en bak deze mee tot hij volledig is opgelost. Schenk er water bij als het mengsel te droog is. Roer het citroensap erdoor en breng de curry op smaak met zout en peper. Serveer de curry heet, gegarneerd met takjes verse kruiden.

Opmerking

Santen is een witte harde blok geconcentreerde kokosroom. Hierdoor is het veel langer houdbaar dan kokosmelk. Je kan een blok santen in de koelkast bewaren en er telkens een stuk afsnijden wanneer je wat kokosroom nodig hebt. De santen smelt samen met een beetje water of bouillon weg in je curry. Santen wordt vaak gebruikt in de Indische keuken.

Serveer deze curry met verse kerstomaatjes en korianderblaadjes, rijst of naanbrood.
Een chutney, standaard in de indische keuken, maakt het geheel volledig af!