Pastinaakrisotto met wittebonenroom

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Pastinaakrisotto met wittebonenroom

1 Stoof de ui en de pastinaak in een beetje olijfolie op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Wacht tot de pastinaak boterzacht is. Dat kan ruim een half uur duren.

2 Schep ongeveer de helft van het mengsel uit de pot en voeg nu de platte peterselie, de look, de
peperkorrels, het zout, de laurier en 1,5 liter water toe.

3 Laat dit minstens 40 minuten koken. Zeef de groenten eruit en gooi die weg.

4 Stoof de sjalot in een beetje olijfolie. Voeg de rijst toe en bak tot die glazig is. Giet nu telkens een pollepel groentebouillon op de rijst en voeg pas bouillon toe als al het vocht is opgenomen. Roer regelmatig.

5 Mix ondertussen de andere helft van de pastinaak en de witte bonen met de staafmixer tot room. Voeg eventueel een klein beetje bouillon toe om de juiste consistentie te bekomen.

6 Roer, zodra de risotto gaar is, de room erdoorheen en dien heet op.