Pompoenrisotto met pittige tofureepjes en witlof

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Snijd de pompoen door en verwijder de pitten. Snijd één helft in grove stukken en breng aan de kook met 1,5 liter water. Voeg zout naar smaak toe. Laat tien minuten koken. Snijd de andere pompoenhelft in kleine blokjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook en fruit in een scheutje olie. Voeg de kleine stukjes pompoen toe en de risottorijst. Blus met de wijn tot alles verdampt is.
  3. Voeg een paar lepels van de pompoenbouillon toe en laat het vocht volledig opnemen door de risotto.
  4. Voeg vervolgens weer een aantal lepels vocht toe en roer tot alles verdampt is. Blijf dit herhalen tot de rijst gaar is. Voeg de pittige tofureepjes toe en warm even goed door.
  5. Halveer ondertussen de witlofstronken in de lengte. Bak de halve stronken om en om, ongeveer vijf minuten in wat olie. Leg een deksel op de pan en laat nog vijf minuten bakken.
  6. Serveer de risotto met het gebakken witlof.