Rijstschotel met gedroogd fruit en noten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Was de rijst met lauw water. Bak hem in hete, maar niet rokende olijfolie: de rijstkorrels moeten doorschijnend worden. Bestrooi met saffraan en zout.
  2. Giet er 400 ml water op, breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat de rijst gedurende 25 minuten zwellen.
  3. Maak de lente-uitjes schoon, pel ze en snijd ze in fijne schijfjes samen met hun steeltjes. Hou de dadels even onder een straal lauw water. Ontpit ze en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Rooster de amandelen, de pijnboompitten en de pistachenoten lichtjes in een droge pan.
  5. Voeg de uiringen 5 minuten voor het einde van de kooktijd bij de rijst. Doe er zout en peper bij, kruid met kaneel en piment.
  6. Haal de pot van het vuur en meng de dadels, amandelen, pijnboompitten, pistachenoten en rozijnen in de nog warme rijst.