Seitanstoverij

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Combineer de ingredienten van de marinade (rode wijn, sojasaus, 2 el olie, 1 teentje knoflook (gesnipperd), 0.5 el zout, laurierblaadjes, sinaasappelschil) met de seitan en laat minstens een uur staan. Best in de koelkast als je het heel lang wil laten marineren.

Giet het marinadevocht door een zeef en zet opzij. Scheid de seitan van de kruiden enz.

Verwarm 1 el olie in een pot en voeg ui en look toe, laat dat een beetje fruiten. Voeg wortel, prei, tomatenpuree en bloem toe, roer even om, voeg het marinadevocht erbij en breng aan de kook; laat dan met deksel erop een halfuurtje sudderen.

Verwarm 2 el olie in een steelpan en voeg look, seitan en champignons toe, bak tot alles gaar is. Voeg dat dan bij het stoofpotje en laat nog 10 minuten verder garen.

Op 9 augustus 2017 komt de Langste Veggietafel naar Leopoldsburg.
In ruil voor een vrije bijdrage kan je genieten van soep en frietjes met seitanstoverij, volledig plantaardig natuurlijk!

Zin in meer veggie inspiratie?

Abonneer je dan hier op EVA Magazine! Vol veggie recepten, interviews en restorecensies.