Shepherd's pie

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Borstel de champignons schoon en hak ze fijn.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten kokend water.
Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof hierin de ui en de wortel zachtjes aan tot wanneer de ui glazig is.
Voeg de knoflook, de champignons en de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat alles even meestoven.
Bestrooi het geheel met de bloem en voeg nu de tomaten, de tijm, de laurierblaadjes, de cashewnoten en de seitanblokjes toe. Overgiet met de rode wijn en laat kort inkoken.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng alles langzaam aan de kook. Laat alles 10 tot 15 minuten sudderen tot de saus mooi is ingedikt.
Laat de aardappelen goed uitstomen.
Warm de melk op samen met de boter, wat peper, zout en nootmuskaat. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper en meng er de melk onder tot je een smeuïge puree krijgt.
Voeg de erwtjes toe aan de saus en breng op smaak met peper en sojasaus.
Verwijder de tijm en de laurier en stort de saus uit in een ovenschaal. verdeel de aardappelpuree erover.
Zet de Shepherd’s pie 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.