Stracciatella van kokos, chocolade en munt

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Meng de kokosroom, rijstroom en suiker in een pan en warm even op tot alle suiker is opgelost.

Laat deze ijsbasis afkoelen en giet ze in de ijsmachine. Volg verder de instructies van de ijsmachine.

Hak de chocolade fijn en hak de munt in stukjes. Eens het ijs vrijwel klaar is, voeg je de chocolade en munt toe en laat je de ijsmachine nog even kort verder draaien zodat alles stukjes goed verdeeld worden in het ijs.

Zet het ijs nog enkele uren in de diepvries zodat het volledig kan opstijven.

Geen ijsmachine? Zet dan de ijsbasis in een afgesloten bakje in de diepvries en meng het elk uur goed door tot het ijs goed bevroren is (dit duurt toch wel een uurtje of 5). En roer op het laatst de chocolade en munt erdoor. Het resultaat zal iets minder romig zijn, maar toch zeker lekker!

Zelfgemaakt ijs wordt eens goed ingevroren veel steviger dan commercieel ijs. Haal het daarom eerst een kwartiertje uit de diepvries voordat je het opschept.