Tarte tatin van spruitjes en portobello

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze en kook ze maximaal 3 minuten. Meng de spruitjes met het komijnpoeder en wat peper en zout
Snijd de portobello’s in plakken 2 – 3 mm dik en bak ze in olijfolie.
Voeg peper, zout en de gehakte knoflook op laatst toe en bak nog een minuutje mee. Meng de paddestoelen door de spruitjes
Bak in een beetje olijfolie vervolgens de gesneden uien met het komijnzaad en wat peper en zout langzaam bruin (karameliseren) in ongeveer 15 minuten. Zet apart.
Meng 2 1/2 eetlepel olijfolie met de suiker en bestrijk hiermee de (met bakpapier beklede) bodem van de taartvorm.
Stort het spruitjes – paddestoelen mengsel in de vorm en verdeel over de bodem.
Verdeel vervolgens de gebakken uien over het spruitjesmengsel en daarna de stukjes walnoot.
Maak van het bladerdeeg 1 geheel. Dit kan door de plakjes op elkaar te leggen en uit te rollen tot 1 lap of – zoals ik deed – de 4 plakjes aan elkaar de ‘plakken’ tot een groot vierkant.
Leg het deeg over de groente in de vorm en vouw de rand mooi over de groenten heen, alsof je ze instopt en bestrijk het deeg licht met olijfolie.
Bak de taart 25-30 minuten in de oven
Haal uit de oven. Zet een plat bord of schaal op de vorm en draai snel om. De taart staat nu met het deeg op het bord. Haal voorzichtig het bakpapier van de taart en: voilà!