Tempeh Tikka Masala

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Scheur de tempeh met je vingers in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ovenschaal en doe hier de tempeh stukjes in. Goed doormengen.

Zet in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. Halverwege even omroeren.

Verhit een pan met wat olie (ik heb een klein scheutje water gebruikt) en bak hier al roerend de ui in glazig. Voeg de rode paprika toe, de cashewnoten en roer even goed om.

Maal dit fijn met een staafmixer of in een blender. In de achtergebleven pan rooster je de specerijen voor de saus (komijn, koriander, kruidnagel, kaneel en kardemom, gebruik een klein beetje olie of water). Wanneer de geur vrijkomt voeg je het gepureerde paprika mengsel weer toe.

Voeg de chilipoeder, ketchup en haverroom toe. Gebruik zoveel haverroom als dat je nodig vindt en de saus de gewenste dikte krijgt.

Roer de gebakken tempeh stukjes door de saus en roer voorzichtig om. Laat even mee verwarmen.

Serveer met wat verse koriander, warme naan en zilvervliesrijst.