Thaise quiche met gegrilde paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Begin met het deeg. Meng de bloem in een kom met het zout en de sesamzaadjes. Giet hier al roerend de olijfolie bij. Voeg het water toe, meng alles en kneed het deeg enkele minuten met de hand. Vorm een bal van het deeg en verpak die in plasticfolie. Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast.

Ontvel intussen de paprika’s. Snijd ze overlangs door en verwijder de zaadjes en het steeltje. Leg de stukken op een bakplaat met de schil naar boven en zet ze onder de grill in de oven totdat de schil overal zwart is. Stop de nog warme stukken paprika in een plastic zak of in een afsluitbaar bakje en laat ze afkoelen. Dankzij de stoom die de paprika’s in hun afgesloten omgeving afgaven, kun je ze nu gemakkelijk strippen.
Snijd de paprika’s in stukjes of reepjes.

Doe de ingrediënten voor de vulling, behalve de stukjes paprika en de verse kruiden, in een mengbeker en mix alles met een staafmixer fijn tot een romige vulling. Meng hieronder nu de paprika en de verse kruiden en kruid af naar smaak met peper en zout .

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een taartvorm lichtjes in met wat olie of boter. Strooi een handje bloem over je werkblad en deegroller. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het in de taartvorm past. Bak het deeg blind gedurende 10 minuten. Haal het uit de oven, giet de romige vulling erin en bak de quiche nog eens 40 minuten.

Als je een gasfornuis hebt, kun je de paprika’s ook ontvellen door ze op een vork te prikken en ze vlak boven een gasvlam langzaam te roosteren tot hun vel zwart wordt.