Tomatador

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Kook de rijst en de linzen volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Laat de ui op een laag vuurtje 20 minuten
stoven. Voeg dan na 20 minuten de knoflook, komijn, kaneel en tomatenpuree toe. Zet
het vuur iets hoger en laat alles nog 1-2 minuten bakken. Meng het uienmengsel met de
gekookte rijst en linzen. Breng verder op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de
munt en pijnboompitjes toe.

Snij ondertussen het kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een scherp
lepeltje. Bestrooi de binnenkant met wat zout. Het vruchtvlees kun je gebruiken voor
een ander gerecht (soep of tomatensaus, bijvoorbeeld). Of opeten, als je honger hebt. Vul
de tomaten met het uien-linzen-rijstmengsel en dien op.

smaaktip:
Bewaar tomaten buiten de koelkast, dat smaakt veel lekkerder!