Vegan mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Mix de yoghurt, cashewnoten, een halve cup water en het zout tot een gelijkmatige consistentie.

Giet het over in een pot en bedek. Laat staan voor 12 tot 24 uur tot het licht zurig is. Meng de tapiocabloem (of het alternatief) eronder.

Combineer de agarager en de overgebleven halve cup water in een kleine sauspas. Kluts bij elkaar.

Zet er een deksel op en breng aan de kook en daarna op een zacht vuurtje voor 3 tot 4 minuten.

Giet het yoghurtmengsel erbij en mix goed met een garde.
Laat verder koken op een middelzacht vuurtje, roer regelmatig met een houten lepel tot het mengsel er zacht, glanzend en rekbaar uitzien.

Maak een grote kom met ijswater klaar. Je kunt een ijsschepper gebruiken om mooie ronde kaasballetjes te scheppen die je dan in het ijswater leggen voor 20 minuten tot een half uur, tot ze stevig zijn.

Serveer met tomaat, verse basilicum en basilicumolie, peper en zout.
Deze kaas gaat niet echt smelten (dus vooral aan te raden voor koud gebruik).