Wintersalade, geglaceerde worteltjes met dukkah en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Geglaceerde wortels

1 Verwarm de oven op 200°C.

2 Verdeel de wortels over een ovenschaal.

3 Meng het sap van de sinaasappel, bruine suiker, stukjes geraspte schil en olijfolie onder elkaar en verdeel dit over de wortels.

4 Rooster de wortels 20 min onafgedekt.

5 Dek de wortels af en plaats nog eens 35 minuten in de oven.

Wintersalade

1 Kook de linzen in 20 min gaar onder het deksel, samen met de gehalveerde ui, kruiden en groentebouillon.

2 Maak ondertussen een dressing van de mosterd, olijfolie, ... Haal de gehalveerde ui en laurierblaadjes uit de gare linzen, giet eventueel achterblijvend kookvocht af en verdeel
de dressing onder de nog warme linzen. Laat even trekken.

3 Meng de linzen met de geraspte knolselder en appel en verdeel over de veldsla.

Dukkah

1 Rooster de noten in de oven en sesamzaadjes in een pan. Doe hetzelfde met de specerijen (behalve het paprikapoeder).

2 Hak de koriander- en komijnzaadjes fijn. Doe hetzelfde met de zwarte peperkorrels. Gooi ze samen in een kom en voeg er de geroosterde noten, sesamzaadjes en paprikapoeder aan toe en pulseer verder tot je een half fijn, half grof strooisel hebt. Verdeel ze over de wortels.

3 Serveer de geglaceerde wortels en de wintersalade bij een aardappel­(knolselder)puree.