Witloof notenkroketje met bier en paddenstoelenragout

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Laat het witloof aanstoven in wat olie.
Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
Plet de aardappelen fijn of haal ze door de passe-vite en meng ze met de uitgelekte witloof. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat de puree afkoelen tot ze lauwwarm is.
Vorm kroketjes van de puree en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast. Haal de kroketjes door een mengsel van de twee bloemsoorten en wat water, het paneermeel en de gehakte notenmengeling en dan nogmaals door het bloempapje en de gehakte notenmengeling. Laat de kroketjes terug opstijven in de koelkast of diepvries.
Stoof het sjalotje aan in wat olie, samen met de fijngehakte peterselie. Voeg de knoflook toe. Zet het vuur op maximum en bak de paddenstoelen.
Bind met wat bloem en giet het wit bier bij de paddestoelen. Laat alles nog eventjes doorkoken zodat het goed bindt.
Maak een bruine saus door de sojasaus, bruine suiker en het bruin bier in te koken tot een licht stroperige saus.
Kook de pompoen gaar in een bodempje groentebouillon. Giet af, mix tot een crème en kruid af met peper en zout.
Bak de kroketjes in de frituurpan. Schep de paddenstoelenragout op een streep pompoencrème. Werk af met enkele druppels bruine saus.