Wortel-cashewnotencake

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Fruit de knoflook en de ui in een pan tot deze glazig zijn. Roer af en toe. Neem de pan van het vuur.
  2. Meng de ui en de knoflook met de overige ingrediënten. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  3. Schep het mengsel in een ingevette bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
  4. Dek de vorm af met folie en bak de cake 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C. Verwijder de folie en bak de cake nog 10 minuten.
  5. Laat de cake minstens 10 minuten in de bakvorm afkoelen voor je hem stort op een platte schaal.
  6. Verdeel de cake in plakken.

Variaties

Gebruik koolraap, pastinaak of een mengsel van verschillende wortelgewassen in plaats van wortels. Vervang de cashewnoten door amandelen of hazelnoten.

Warm serveren met gebakken aardappelen en een groene groente als kool of koud serveren met een gemengde salade en knoflook- of kruidenbrood.