Zoete-aardappelburger met avocadohummus

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bak de zoete aardappel in de oven of kook of stoom hem gaar.
Snijd de aardappel doormidden, laat hem 5 minuten afkoelen en de schil hem.

Giet de witte bonen af in een vergiet,spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Doe de zoete aardappel en de witte bonen in een kom en stamp of prak ze fijn met een pureestamper of vork.

Voeg de bloem, de sesampasta, de ahornsiroop, peper en fleur de sel toe. Meng goed.
Dek de kom af en zet ze 30 minuten in de koelkast, zodat het mengsel kan opstijven.

Maak ondertussen de avocadohummus.
Giet de kikkererwten af in een vergiet, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Schil de avocado en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork.
Snijd de bladpeterselie of koriander fijn en voeg toe, samen met het citroensap, de kikkererwten, een snuifje cayennepeper, peper en fleur de sel.
Meng alles goed.

Neem de kom uit de koelkast en maak 4 burgers van het mengsel.
Bestrooi de burgers aan beide kanten met de panko.

Verhit de olie in een pan en zet het vuur op een hoge stand. Bak de burgers 4 minuten.
Draai de burgers om, zet het vuur lager en bak ze nog 4 minuten aan de andere kant.
Dien de burgers op met een laagje avocadohummus.

Dien de burgers op tussen hamburgerbroodjes of met een frisse salade.