Feest met ons mee op Wereld Veggie Dag

wrapper2

wrapper

Wat?

1 oktober is het Wereld Veggie Dag. Hoe geweldig zou het niet zijn als iedereen die dag vegetarisch zou eten. Daarom roepen wij iedereen op om net als vorig jaar op 1 oktober massaal foto’s te posten van je veggie eten met de #wereldveggiedag. Dat kan je eigen favoriete veggie gerecht zijn, maar je kunt ook ons Wereld Veggie Dag recept eens uitproberen. Chef-kok Pieter-Jan Lint bedacht dit jaar een heerlijk gerecht. En dat is nog niet alles. Om iedereen warm te maken om op 1 oktober mee te doen, organiseren we in de aanloop ernaartoe de Veggieweek. Van 24 september tot 1 oktober worden er overal in Vlaanderen en Brussel lekkere veggie activiteiten georganiseerd.

Het recept

Nog inspiratie nodig voor een lekkere Wereld Veggie Dag? Probeer dan zeker eens dit toprecept van Pieter-Jan Lint

Ovenschotel met groenten in pickles-roomsaus

Kookworkshops

Het hele jaar door organiseert EVA overal in Vlaanderen en Brussel kookworkshops en tijdens de Veggieweek zijn er extra veel. Houd onze kalender in de gaten.

Op school

Verschillende scholen doen al mee met de Veggieweek. Vraag ons educatief pakket aan (tegen verzendkosten en zolang de voorraad strekt), zo kunnen leerkrachten er ook in de klas rond werken. Of organiseer een veggie kookworkshop op school. Voor meer info hierover kun je terecht bij melanie@evavzw.be

Op het werk

Ook op het werk kun je meedoen met de Veggieweek. Motiveer je collega’s om een veggie lunch mee te nemen of kies voor de veggie optie in het bedrijfsrestaurant. Het recept voor de Veggieweek kan ook in grootkeukens gemaakt worden, verschillende van onze grootkeukenpartners doen al mee!

Bij jou in de buurt

De lokale EVA-groepen brengen de Veggieweek bij jou in de buurt met infostandjes, potlucks en andere activiteiten.

EVA Limburg
24/9: De veggieweek start feestelijk in de Preuverie in Hasselt. Je kunt er die zaterdag lunchen met EVA Limburg.

EVA Vlaams-Brabant
1/10: De Bioplanet in Leuven zet op 1 oktober de veggie producten extra in de kijker en de vrijwilligers van EVA Vlaams-Brabant zorgen voor een EVA-standje.

Nu jij!

Wat kan jij nu doen om ervoor te zorgen dat heel België weet dat 1 oktober Wereld Veggie Dag is? Uiteraard zelf veggie eten op 1 oktober en een foto posten van je gerecht met de #wereldveggiedag. Maar je kan ook de mensen in je omgeving warm maken om mee te doen. Neem samen met enkele vrienden, familieleden of collega’s deel aan een van de activiteiten in de veggieweek, nodig die week een paar mensen uit om te eten in een van de deelnemende restaurants of organiseer gewoon zelf een etentje bij je thuis. Als al de veggiefans enkele niet-vegetariërs kunnen warm maken om tijdens de veggieweek toch vegetarisch te eten, dan bereiken we in één klap duizenden mensen :-).
Als alle Belgen meedoen, sparen we het leven van meer dan 650.000 dieren. Als dat geen mooie motivatie is!

12/08/2015