wrapper

Onze plantaardige kookworkshops

We bieden drie verschillende niveaus aan: voor mensen die nog niet vertrouwd zijn met de veggie keuken, voor mensen die al vaker veggie koken en dat verder willen verkennen, of voor mensen die al vertrouwd zijn met de veggie keuken en graag plantaardig (willen) eten. Je bent welkom in elke kookworkshop natuurlijk. Je hebt geen bijzondere voorkennis nodig. De kooklesgevers passen het menu, de info en de producten van de kookworkshop aan, aan het niveau.

Elke kookworkshops kent een thema waarrond we werken. Geen twee kookworkshops zijn dezelfde. Tenzij anders aangegeven, maken we steeds een volledig menu: minstens twee aperohapjes of voorgerechten, twee hoofdgerechten en een bijgerecht of dessert.

Wil je graag een veggie kookworkshop voor je bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met Melanie via melanie@evavzw.be

De kookworkshops worden mede mogelijk gemaakt door ­LIMA & Provamel

Data 2017

APRIL (klik op de titels voor meer info)

Donderdag 27/04, Proef de Wereld: Fair trade & Veggie
Veggiehuis, Steendam 84, 9000 Gent

De data voor het najaar komen eind juni online.

Schrijf je in

Koken met kansen

Om gezonde en vegetarische maaltijden voor iedereen toegankelijk te maken, sloegen Soepcafé Dampkring en EVA de handen in elkaar. Zij wonnen in 2016 De Korte Ketenwedstrijd van Stad Gent en starten dit jaar met een nieuw project ‘Koken met kansen’.

In Soepcafé Dampkring, opgericht in 2013 en intussen ook opgericht op verschillende plekken in Vlaanderen, koken mensen uit de buurt een veggie maaltijd met voedseloverschotten. Iedereen mag komen eten in ruil voor een vrije bijdrage. Een vrije bijdrage, omdat we willen dat iedereen financieel bijdraagt naar eigen mogelijkheden. We willen dat iedereen zorgeloos aan tafel kan aanschuiven. Deze opbrengst dient voor de financiële ondersteuning van Koken met kansen.

EVA promoot plantaardige voeding en moedigt onder andere via de Donderdag Veggiedag-campagne mensen aan om minder dierlijke producten te consumeren en meer groente, fruit, granen en peulvruchten te eten. Via lekkere recepten en toffe kookworkshops is het voor iedereen mogelijk om een lekker plantaardig gerecht te bereiden.

Beide organisaties hebben sociale doelstellingen voor ogen en willen hun activiteiten toegankelijk maken voor een divers publiek. Duurzame voeding met aandacht voor ingrediënten van plantaardige oorsprong die liefst ook lokaal geproduceerd worden moet ook toegankelijk zijn voor mensen met een klein budget.

‘Koken met kansen’ biedt workshopreeksen aan partnerorganisaties aan, die hun doelgroep warm willen maken voor lekkere, gezonde en betaalbare vegetarische maaltijden.

Het doel is de zin voor koken aan te scherpen, nieuwe kookkunsten aan te leren en aan te tonen dat gezond eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Een bezoek aan een boerenmarkt of buurtwinkel horen zeker ook tot de mogelijkheden om het verhaal te kennen achter de ingrediënten waarmee gekookt wordt.

Vanuit Koken met kansen willen EVA en Soepcafé De Dampkring ook het gesprek openen rond de toegang tot duurzame voeding en andere organisaties en individuen inspireren om mee dit project uit te dragen, samen te werken of zelf projecten op te starten.