wrapper

Onze kookworkshops

EVA organiseert in het Veggiehuis in Gent en in andere steden in Vlaanderen regelmatig kookworkshops. Kookworkshops waarin iedereen zijn gading zal vinden, of je nu een absolute beginner bent, op zoek bent naar meer inspiratie of graag wat meer veganistisch wilt koken.

Donderdag Veggiedag Kookworkshop
Ben je een absolute beginner? Dan is de Donderdag Veggiedagworkshop beslist iets voor jou. Je leert er met de vegetarische producten uit de supermarkt werken en krijgt heel wat praktische tips om thuis zelf aan de slag te gaan. Dankzij deze workshop zal het eenvoudiger zijn om af en toe een lekkere vegetarische maaltijd op tafel te toveren voor jou en je gezin.

Kookworkshop Verder met Veggie
In deze kookworkshop gaan we een stapje verder dan de Donderdag Veggiedagworkshop. Dit is vegetarisch koken 2.0. We geven je inspiratie om creatiever om te gaan met groenten, peulvruchten en basisproducten zoals tofu, tempeh en seitan. Je leert verschillende inspirerende gerechten klaarmaken en krijgt ook wat uitleg over de gezondheidsaspecten van vegetarische voeding.

Kookworkshop 'Veganize it'
Meer plantaardig eten betekent ook minder kaas, melk en eieren in je maaltijd. Gelukkig zijn de mogelijkheden om zonder zuivel te koken eindeloos. Je leert met plantaardige melk en room werken, maakt kennis met ingrediënten zoals miso en gistvlokken en ontdekt hoe je eieren kan vervangen in gebak en andere bereidingen.

Wil je graag een kookworkshop voor je bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met Melanie op melanie@evavzw.be

De kookworkshops ’Verder met Veggie‘ en ’Veganize it‘ worden mede mogelijk gemaakt door ­LIMA & Provamel

Data 2016

Donderdag Veggiedag
Het thema in mei is noten en pitten.
Het thema in juni is zomerse picknick.

Verder met Veggie
Het thema in juni is zomerse picknick.

Veganize it
Meer plantaardig eten betekent ook minder kaas, melk en eieren in je maaltijd. Gelukkig zijn de mogelijkheden om zonder zuivel te koken eindeloos. Je leert met plantaardige melk en room werken, maakt kennis met ingrediënten zoals miso en gistvlokken en ontdekt hoe je eieren kan vervangen in gebak en andere bereidingen.

Schrijf je in