VeggieWorld Brussel

wrapper2

wrapper

VeggieWorld 2018

De vegan beurs VeggieWorld komt opnieuw naar Brussel! Lees zeker verder als je geïnteresseerd bent in een weekend vol lekker eten, interessante producten en verrassende kookdemo's.

De internationale vegan beurs VeggieWorld zakt voor de tweede keer af naar Brussel! In het weekend van 17 en 18 november 2018 kan je twee dagen lang terecht bij Tour & Taxis voor inspirerende lezingen, kookdemo's van bekende chefs en je kunt natuurlijk ook heerlijk vegan eten bij allerlei internationale standhouders.

De beurs is een mix van vertrouwde merken en nieuwe producten op de plantaardige markt. Maar niet alleen voeding komt aan bod. VeggieWorld is ook het paradijs voor iedereen die geïnteresseerd is in vegan mode en make-up.

Vorig jaar kwam de beurs voor het eerst naar Brussel en het was meteen een schot in de roos! Bijna 5000 nieuwsgierige bezoekers kwamen erop af. Ze konden proeven, ontdekken en kopen bij de meer dan 60 exposanten en zich laten inspireren door de kookworkshops en lezingen. In dit verslagje van vorig jaar kan je ook de lijst met alle standhouders terug vinden.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan zeker het verslag van het vrt journaal.

Dit jaar belooft het een nog groter succes te worden met nóg meer exposanten. Bekijk hieronder het programma maar eens!

>> Praktisch <<

Waar? Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel. Shed 4.
Wanneer? Zaterdag 17 en zondag 18 november ( van 10u t.e.m. 18u )

Programma

Zaterdag

10.45 -11.30: Talk [ENG] - Maria Dutoit, Save the Movement
11.45 - 12.45: Talk [NL] - Silke Desaever, kinderen plantaardig (op)voeden
13.00 - 14.00: Cooking demo - to be announced
14.15 - 15.00: Talk [FR] - Jérémy Pigeon, vegan sports
15.15 - 16.15: Cooking demo [ENG] - BOSH!
16.30 - 17.15: Talk [NL] - Robert Bridgeman, Stoppen met Vlees

Zondag

11.00 - 11.45: Talk [NL] - Janneke van der Meulen, gezond plantaardig
12.00 - 13.00: Cooking demo [NL] - Miki Duerinck and Kristin Leybaert
13.15 - 14.00: Talk [NL] - Dos Winkel, Sea First Foundation
14.15 - 15.15: Cooking demo [FR] - Damien Brunet, La Buvette
15.30 - 16.15: Talk [ENGL] - Tobias Leenaert, Vegan strategist and author
16.30 - 17.30: Cooking demo [NL] - Pieter-Jan Lint

Kookdemo's

BOSH!

Do we have to introduce BOSH!? Chances are big that you have seen or shared one of their viral cooking video's. Ian and Henry are the two cuties behind BOSH! They have a burning desire to show the world just how easy it can be to eat plants. Their simple style makes cooking a breeze no matter what your level. Easy cook. Impressive results! After the demo they will stay for a book signing session at the EVA stall, so make sure to bring your own copy or buy the BOSH! straight from the source.
English
Saturday 15:15 - 16:15

Miki en Kristin van de Vegetarische Kookstudio

Miki Duerinck en Kristin Leybaert lieten in 2009 hun restaurant over om 'de Vegetarische Kookstudio' op te richten. Sindsdien zijn ze vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe recepten, en bouwen ze voortdurend aan nieuwe lesprogramma’s voor onze kookworkshops. Ze werken ook vaak als traiteur voor veggie en vegan feestjes. Hoewel ze al zeven vegetarische kookboeken geschreven hebben, waaronder het ‘Donderdag-Veggiedag kookboek’, vonden ze dat er nog een leemte was in hun werk. In hun nieuwe boek, ‘Vandaag Vegan!’ gaan ze op zoek naar alternatieven voor recepten waar je gewoonlijk flink wat zuivel bij gebruikt. Geen flauwe namaak, maar recepten om te koesteren. Zo hopen ze mee te bouwen aan een nieuwe en bijzondere eetcultuur. Niet alleen voor de doorgewinterde veganist, voor wie vegan vandaag de dag vanzelfsprekend is, maar ook voor de nieuwsgierige starter die wel wil gaan voor Vandaag Vegan!
Nederlands
Zondag 12:00-13:00

Damien Brunet

Damien brunet ce jeune chef breton autodidacte du restaurant la buvette à Bruxelles vous invite a decouvrir une cuisine a la fois creative et intuitive ... Tout juste nomée jeune chef visit flanders 2018 pour la region Bruxelles venez decouvrir ca vision de la cuisine vegan !
Français
Dimanche 14:15 - 15:15

Pieter-Jan Lint

Koken is mijn taal, vanuit mijn persoonlijke filosofie ontwikkel ik gerechten waarmee ik mijn gasten wil onderdompelen in een geheel nieuwe kijk op voeding. Dit door middel van diners, workshops en kookdemonstraties. Ambacht, passie en creativiteit staan centraal. Na jarenlange ervaring in de Belgische gastronomie en opleidingen in binnen- en buitenland zette ik 4 jaar geleden de stap om enkel nog met biologische en plantaardige producten te werken. Samen met mijn vriendin Carmen laat ik mensen proeven hoe lekker en vernieuwend een keuken zonder dierenleed en met een minimum aan impact op ecologie kan smaken. De plantaardige keuken is voor mij ‘de’ keuken van de toekomst, dit is mijn steentje in het groeien naar een meer bewuste en duurzame samenleving.
Meer informatie op mijn site en op Facebook.
Nederlands
Zondag 16:30 - 17:30

One more cooking demo to be announced!

Lezingen

Marie du Toit - The Save Movement: The power of bearing witness.

Maria du Toit of The Save Movement will talk about the impact that bearing witness to the suffering of the victims of the meat, dairy and egg industries has - on the animals, on the participants and also on society. She will explain how to get involved with this unique form of activism and how every person can make a difference for the animals.
English
Saturday 10:45-11:30

Silke Desaever

Goed begonnen is half gewonnen... En toch roept het vegetarisch of veganistisch opvoeden van kinderen dikwijls vragen op. In deze lezing toont diëtiste Silke Desaever aan dat vegan (op)voeden helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn! Ze gaat in op de voordelen en aandachtspunten van plantaardig eten, en deelt heel wat praktische tips & tricks. Ook voeding tijdens de zwangerschap komt aan bod.

Silke Desaever is diëtiste, en specialiseerde zich de voorbije jaren in vegetarisme en veganisme. Ze geeft regelmatig lezingen en workshops over dit onderwerp, en publiceerde net haar eerste e-book "Vegan voor kids".
Nederlands
Zaterdag 11:45-12:45

Jérémy Pigeon

Comment démarrer la nutrition sportive végan ? Comment éviter les erreurs et consommer suffisamment de protéines, glucides et lipides ? Quand on est sportif et que l’on compte devenir végan, on se pose souvent ce genre de questions, et il est temps d’y répondre !

Jérémy Pigeon est coach sportif végétalien depuis maintenant 2 ans. Il partage au travers de son blog et de sa chaîne Youtube Treeninglife sa passion pour la musculation et la nutrition sportive végétale. Le but est d'aider un maximum de personnes à atteindre leurs objectifs sportifs sans produits d'origine animale.
Français
Samedi 14.15 - 15.00

Robert Bridgeman - Stoppen met vlees

Robert Bridgeman is een documentairemaker, coach en spreker die wil bijdragen aan een bewustere wereld. Zijn ‘stoppen met vlees’-project wil de vleesconsumptie onder de aandacht brengen zonder met de vinger te wijzen. Op basis van respect, onderzoek en feiten bestudeert hij de impact van de vleesindustrie op vlak van gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Zijn bevindingen doen hem evolueren van supercarnivoor, naar vegetariër en uiteindelijk veganist. ‘Stoppen met vlees’ bevat naast een boek en een documentaire ook een online platform waar Bridgeman zo veel mogelijk mensen wil inspireren om bewuster te eten.
Nederlands
Zaterdag 16:30 - 17:15

Janneke van der Meulen - Gezond plantaardig

Hoe kan het dat iedereen iets anders zegt als het over gezonde voeding gaat? De verwarring over hoe een gezond eetpatroon eruit moet zien is groot. Is het wel mogelijk om gezond plantaardig te eten? Krijg je dan geen tekorten? In deze inspirerende lezing legt Janneke uit hoe de voedingswetenschap werkt, en hoe je deze informatie in het dagelijkse leven kan toepassen. Ze ontkracht een aantal hardnekkige mythes over gezonde voeding en geeft vijf pilaren voor een gezond plantaardig voedingspatroon. Ze reikt je de tools aan om zelf zelfstandig te beginnen denken en handelen met het oog op een gezondere toekomst. Voor jezelf. Voor de dieren. En voor de planeet.

Janneke van der Meulen is professioneel atleet, coach, spreker, schrijfster en expert op het gebied van gezondheid en geluk. Ze geeft lezingen over de hele wereld waarin ze mensen inspireert om voor een gezonde plantaardige levensstijl te kiezen. Als ze niet aan het trainen is voor haar volgende wedstrijd, deelt ze haar passie voor vegan food via haar blog, website en boeken.
Nederlands
Zondag 11u00-11u45

Dos Winkel - Sea First Foundation

Na 30 jaar duiken en ruim 5.000 uur onder water in de meest uiteenlopende ecosystemen, had Dos Winkel (1947) goed begrepen dat de enorme achteruitgang van de biodiversiteit in alle ecosystemen, het gevolg was van menselijk handelen. Na veelvuldig contact met mariene biologen, mariene ecologen, klimaatdeskundigen en andere wetenschappers, besloot Dos zijn goedlopende praktijk voor orthopedische geneeskunde (hij is orthopedisch fysiotherapeut) en zijn lesgeefinstituut (International Academy of Orthopedic Medicine) te verkopen om zich voor 100% aan oceaanbescherming te wijden.
Nederlands
Zondag 13u15-14:00

Tobias Leenaert - We can’t do this alone.

The vegan movement is in itself still a very tiny minority. If we want to create a vegan world instead of a vegan club, we’ll need to make alliances with many other parties, from meat reducers to meat companies. The good news is that they can all contribute to our cause, in their different ways. If we can be more inclusive, we may finally be able to take this movement to the next level.

Tobias​ ​Leenaert​ ​is​ ​a​ ​longtime​ ​speaker,​ ​trainer,​ ​and​ ​strategist.​ ​He​ ​is​ ​also​ ​the cofounder​ ​and​ ​former​ ​director​ ​of​ ​the​ ​Belgian​ ​organization​ ​eva​ ​(Ethical​ ​Vegetarian Alternative).Tobias​ ​gives​ ​animal​ ​advocacy​ ​trainings​ ​worldwide together​ ​with​ ​Melanie​ ​Joy,​ ​for​ ​the​ ​Center​ ​of​ ​Effective​ ​Vegan​ ​Advocacy​ ​(CEVA).​

More information about his lecture will follow.
English
Sunday 15:30 - 16:15

Standhouders

Abinda - Bio & veggie spreads
Animal Rights vzw - Actiegroep tegen dierenproeven, bont & de jacht
BE Vegan - Belgische vereniging voor veganisme
BioBron - Vegan wijn
Bite Back - Organisatie voor de verdediging van dierenrechten
Callowfit - Gezonde sauzen en dressings
Cosmofarma - Supplementen voor sporters
De Hobbit - Vegan salades, spreads & burgers
Ditha Bonita - Vegan fashion, accessoires en cadeautjes
Dutch Weed Burger - Burgers op basis van zeewier
FANTOME - Handtassen & portomonnees zonder dierlijke producten
Happy Cheeze - plantaardige kaasjes
iceDate – vegane Bio-Eismanufaktur - Biologisch ijs zonder suiker en kunstmatige smaakstoffen
Joeke - Art prints met dieren
Kari'T Care - Zeep en cosmetica met sheaboter uit Benin
Karma Karma - Havermout cups met fruit, nootjes en chocolade
Kotobuki - Japanse maaltijden
L’Envol du Colibri - Eerlijke & organische kledij
Lima - Plantaardige alternatieven voor melk
Loving Hut Express - Foodtruck met burgers, wraps en andere lekkere maaltijden
Makam Naturkost - Vegan döner kebab
Maya Seitan - Biologische seitan & tofu
Misao - Fijne Afrikaanse kruiden
PookSpaFoods GmbH - Kokosnoot-chips met chocolade, zout of mango
Pur Vegan - Vleesvervangers
Qourgette - Foodtruck met plantaardige maaltijden zoals seitanpita en falafelburgers
Rawito - Vegan ijsjes
Récollets - Vegan kaasjes
Sea Shepherd - Organisatie die het leven in de zee beschermt
Sharp sharp - Cakes, koekjes, granola zonder suiker
Soyana - Plantaardige melken
Suit Matters - Vegan skincare producten
The Save Movement - Organisatie die het transport van productiedieren tegengaat
Thee Bewust - Biologische losse thee
Three by one - Kokosolie
Teatap - Losse thee
Vegamuze - Vegan taarten
Vervet Monkey Foundation - Vrijwilligersorganisatie die zich inzet om apen in Zuid-Afrika te beschermen en aan vegan outreach doet
VGTL - T-shirts
WAFFLESVEG - Traditionele Luikse wafels in vegan-editie en hartige wafels
Wheaty - Vleesalternatieven
Wildlife Revolution - Organisatie ter bescherming van wilde dieren

Voor standhouders

Deelnemen als exposant aan deze beurs wil zeggen dat je rechtstreeks in contact komt met nieuwsgierige en geïnteresseerde consumenten. Deze mensen zijn gericht op zoek naar plantaardige alternatieven voor hun dagelijks gebruik, zowel voeding, cosmetica als lifestyleproducten en informatie over plantaardig leven. Exposanten kunnen hun producten verkopen, laten proeven en hun naam of merk bekender maken bij deze belangrijke doelgroep.

Word standhouder op VeggieWorld!

Interesse? Bekijk hier het beursdossier om meer te weten te komen over onze deals.

Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met anna@veggieworld.be

11/04/2018