Boekvoorstelling 'Eigen Soort eerst, waarom dieren achterblijven'

wrapper2

wrapper

Eigen Soort eerst, waarom dieren achterblijven

https://www.facebook.com/events/512158255932424/

Dierenwelzijn neemt een steeds prominentere plaats in het maatschappelijk debat in. Media berichten vaker over voorvallen van dierenmishandeling, tonen onthutsende beelden uit de vleesindustrie of undercoverwerk in de wereld van de hondenhandel. Het lot van proefdieren in laboratoria of wilde dieren uit de natuur blijft dan weer grotendeels onderbelicht.

'Eigen Soort eerst, waarom dieren achterblijven' behandeld het leed en onrecht van deze verschillende groepen dieren en hoe wij er als mens en wetgever mee omgaan. Het boek tast ook af hoe we in de grote verscheidenheid aan dieren een fundamentele rechtsbescherming en democratische deelname kunnen tewerkstelligen.

Hermes Sanctorum is een Vlaams Volksvertegenwoordiger, bio-ingenieur en doctor in de milieuchemie. Naast milieu- en natuurgerelateerde thema's, wordt Sanctorum in Vlaanderen beschouwd als politiek boegbeeld voor dierenrechten. Zijn eis om het onverdoofd slachten van dieren te bannen, bracht een wettelijk verbod in Vlaanderen in een stroomversnelling. Het betekende echter ook een breuk met de partijpolitiek.

EVA Roeselare en Boekhandel De Zondvloed nodigen hem graag uit om zijn boek aan jullie voor te stellen. Hierna is een mogelijkheid tot vragen stellen en aankoop van het boek.

Adres

De Zondvloed Roeselare
Noordstraat 53
8800 Roeselare